Следвайте ни

Браво! Ремонтират кошмарната отсечка на "Тракия"

viber icon

Около два месеца след тежката катастрофа на магистрала "Тракия", при която загинаха петима души, а шестима пострадаха, част от пътя ще бъде ремонтирана. Новината е на БНТ.

Първоначално е бил предвиден ремонт на пътя от 168-ия до 208-ия километър. Заради лошото състояние на пътя обаче този участък ще бъде удължен с още 12 км. Ремонтът ще започне в средата на септември и се очаква да продължи до края на годината.

На 12 юли малко след 17 часа ТИР с турска регистрация в посока Бургас навлезе в насрещното на 163-ти километър на автомагистрала "Тракия". Удари 5 автомобила, обръна се и се запали. При тежката катастрофа няколко души починаха, други бяха само ранени.

Дни по-късно на мястото беше положен нов асфалт върху дилатационната фуга само в активната лента, бързата и аварийната бяха оставени в същото състояние. Тогава от АПИ признаха, че закърпването е временно решение за лятото.

Основният ремонт от 156 до 208 км трябва да започне до няколко дни. В момента ограничението на скоростта в участъка, който ще бъде ремонтиран, е 90 км/ч.

По-лек ремонт ще има и на участъка от 156-и до 168-и километър. Ще бъде подменен асфалтът и подобрено отводняването. Ремонтът на целия участък ще струва около 89 млн. лева.


 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?