Следвайте ни

Ангелкова посочи най-голямото предимство на България за туристите

viber icon

"Това, което се постигна като споразумение между Борисов и лидерите на съседните страни, е от 1 юни да се отворят границите без карантина. Ние предложихме да се пътува с декларация, така че да не се създават допълнителни усложнения. Предложихме и да се пътува не само по бизнес, но и с цел туризъм. Тепърва ще се уточняват детайлите", обясни министърът на туризма Николина Ангелкова в ефира на "Здравей, България".

"Това, което е изключително важно за нас, е вътрешният пазар и ние, българите, да изберем България за своята лятна почивка. На следващо място е регионалният принцип и възможностите за пътуване между съседните на България страни. Водят се интензивни разговори с държави, които са със сходна епидемична обстановка, за да може от 15 юни да се възобновят и чартърните полети", обяви тя.

Според Ангелкова предимство за страната ни е фактът, че броят на заразените е малък. По този начин България се рекламирала като туристическа дестинация. Относно протестите на превозвачите, Ангелкова заяви, че исканията им са обсъдени с министра на транспорта Росен Желязков. Тя увери, че никой няма да бъде изоставен.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Терминатор

Терминатор

20.05.2020 | 12:05

Да те са се залетяли да идват. Тая скочубра неможе и кон да подкара камо ли чужди туристи да докара

Отговори
2 1
Гина

Гина

20.05.2020 | 11:31

Моля покажете замърсяването с фек@лии от спукания тръбопровод. Освен да платим 12л за чадър и шазлонг, ще имаме неповторимата възможност да се окъпем във фек@лии и да полежим върху оталожилите се върху пясъка. Така ще придобием стаден имунтет по примера на скандинавците

Отговори
5 1
Сана

Сана

20.05.2020 | 10:59

Чудесно, Ангелкова! Рекламирайте нашата страна като слабо засегната, за да може да привлечета туристите от силно засегнатите и да ни го натресат на ново !!! Продажна държава и това си е ! Да са ви халал вносните туристи, заедно с вируса !!!

Отговори
8 1
Опарен

Опарен

20.05.2020 | 09:54

МИЗЕРИЯ, СКЪПОТИЯ,МРЪСОТИЯ , ЛОШО ОБСЛУЖВАНЕ И ХРАНА С НИСКО КАЧЕСТВО -ТОВА СА ПРЕДИМСТВАТА НА МЕРНО МОРЕ

Отговори
14 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?