Следвайте ни

Защо носенето на тесни дрехи може да е вредно?

viber icon

Никой не иска да се облича в дрехи демоде. Тесните дрехи са все по-актуални. Освен това подчертават красивите извивки на тялото, за които сте се постарали с толкова много тренировки и хранителен режим. Как да не се похвалите с един прилепнал скини панталон, който да подчертае красивите ви форми!

Носенето на тесни дрехи обаче не е никак безобидно, особено ако ги носите всеки ден. В дългосрочен план тесните дрехи могат да имат силно негативен отпечатък върху здравето ви и то в много направления. Тесните дрехи могат да повлияят негативно на храносмилателната, кръвоносната, нервната, сърдечносъдовата система, да влошат някои съществуващи заболявания, дори да предизвикат киселинен рефлукс и язви, според LifeHack.org.

Ако носите тесни дрехи всеки ден в продължение на часове, лимфната ви система се затруднява изключително много да извършва нормалните си функции. Циркулацията на лимфата и без това е значително по-бавен процес в сравнение с този на кръвоносната система. Чрез носене на стегнати дрехи вие затруднявате още повече лимфния поток, а това води до натрупване на токсини в тялото.

Прекалено тесните дрехи затрудняват и кръвообращението. Това може да доведе до заболявания на кръвоносните съдове, включително и до поява на кръвни съсиреци.

Тесните дрехи са вредни и за кожата. Те причиняват запотяване и запаряване, което може да доведе до кожни инфекции. Микробите и бактериите по кожата биват притискани и втривани в нея, като това създава допълнителни условия за кожни инфекции и проблеми.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?