Следвайте ни

Замразете кафето за неповторима наслада през лятото

viber icon

Лятото настъпи с пълна сила и мнозина едва издържат горещините. Повечето хора търсят всевъзможни спасения от високите градуси. Някои не излизат от домовете си в най-горещите часове, други по цял ден стоят край вентилатора/климатика, мнозина избират плажа или планината, а други залагат на студените напитки.

 

Но какво правят любителите на силното и горещо кафе в горещините? Ами... пият го, но как! 

Оказа се, че най-новата мода сред всички е да замразят кафето си и след това да правят чудеса с него.

„Обичам да пия силно и горещо кафе. Да, в жегата не е много приятно, но няма как. Преди слагах кубчета лед в него, но замръзналата вода само разреждаше вкуса му, а това ме побъркваше“, разказва любителка на тонизиращата напитка.

„Тогава открих спасението – замразявах кафето. Изсипвах го във формичките за лед (или пликчета за лед) и след това правех чудеса с него. Заслужава си! Изпробвайте този метод! Ще се преродите в жегите“, допълва жената.

„Продължавам са приготвям кафето по обичайния начин, но към него добавям и няколко замразени кубчета кафе. Става невероятно", казва дамата.

Тя е категорична, че така вкусът на кафето не само се засилва, ами и комбинацията от студено и топло в перфектна в жегите.

„Освен това замразените кубчета кафе имат и други приложения. В чаша мляко може да добавите няколко от тях и ще се получи свещ, студен и оригинален шейк. Понякога правя такива шейчета и на децата – разбира се с много мляко и едно кубче замразено кафе, и те са очаровани.

Такива кубчета може да добавите и в други любими напитки. Варианти много! А вкусът е невероятен“, разказва жената, разкрила чудния трик със замразеното кафе, пред jenata.blitz.bg.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?