Следвайте ни

Скандал! Изплува зловеща тайна на кралица Елизабет II

viber icon

Зловеща тайна тормози сънищата на кралицата на Великобритания Елизабет II. Тя е имала две първи братовчедки, дълги години укривани от обществото, тъй като са живели в психиатрична болница.

Двете жени се казвали Нериса и Катрин Боуз-Лайън и за тях не се е знаело нищо близо 60 години. Когато истината е излязла наяве, се разразил страшен скандал.

Момичетата са дъщери на по-големия брат на кралица Елизабет Боуз-Лайън - Джон, които буквално са зачеркнати от кралската династия. Те са през 1919 и 1926 година. В разгара на Втората световна война двете са приети в психиатрична болница, където остават до края на живота си с цел да бъде защитена репутацията на семейството. 

Катрин Боуз-Лайън

Всички в лечебното заведение са били наясно със знатното им потекло. 

Смята се, че симптомите на сестрите са в резултат от генетично заболяване. Катрин и Нериса имат трима братовчеди със същите увреждания.

Колкото по-големи стават Нериса и Катрин, толкова по-трудно контролират поведението си. Момичетата получавали внезапни пристъпи на агресия, страдали от постоянно безсъние, общували само с нечленоразделни звуци, а Катрин дори не можела да се движи и храни самостоятелно.

Освен това, както по-късно казват медицинските сестри в психиатричната болница, Нериса проявявала "нездрав интерес към тялото си".

Нериса

Според бележките, оставени в книгата за гости на болницата, сестрите са били посещавани от майка си и дядо си до средата на 60-те години. Те оказвали финансова подкрепа на болницата, носели чисти нови дрехи и подаръци на момичетата. След смъртта им обаче момичетата остават съвсем сами.

Медицинските служители казват, че Нериса и Катрин дори не получавали картички за празниците и започнали да носят дрехи като на тези, с които са облечени останалите пациенти. 

Въпреки проблемите, двете не са забравили за кралските си корени. "Ако кралицата или кралицата майка се появяваха по телевизията, те правеха реверанс – много кралски, много ниско до земята. Очевидно това е някаква наследствена памет", разказва медицинска сестра.

Между Нериса и Катрин имало специална връзка от раждането им. Явно са чувствали, че в този свят могат да разчитат само една на друга. Когато Нериса умира внезапно през 1986 г., сестра й Катрин буквално "замръзнала" за няколко дни.

Тя не разбирала какво се е случило - понятия като "живот" и "смърт" били недостъпни за нейното съзнание. Но на интуитивно ниво Катрин несъмнено чувствала, че единственият й любим човек си е отишъл завинаги. 

Самата Катрин умира през 2014 г. на 85-годишна възраст. /jenata.blitz.bg

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?