Следвайте ни

Прецедент: Скитаща крава изяде 70 килограма боклуци

viber icon

Скитаща крава в Индия успя да изненада всички когато след пътен инцидент ветеринари намерили в корема ѝ 71 килограма отпадъци, повечето от които пластмасови, предаде АФП.

В Индия се свободно и безстопанствено се разхождат около 5 милиона крави,които няма с какво да се хранят освен с отпадъците по улиците.

Според представители на организацията "Хора в помощ на животните" в гр. Фаридабад в щата Хариана, които лекували пострадалата крава след инцидента, един от ветеринарите забелязал, че коремът й е прекомерно издут.

След 4-часова хирургическа операция, която не успяла да спаси живота й, ветеринарите извадили от стомаха на кравата всякакви предмети - пирони, пластмаси, топчета, дори и мрамор. Общо - 71 килограма боклуци. По думите на ръководителя на организацията "Хора в помощ на животните" Рави Дубай находката предизвикала истински шок сред ветеринарния екип.

"По време на моя 13-годишен професионален опит, това е най-голямото количество отпадъци, изваждано някога от стомаха на крава", коментира Дубай.

Предишните рекорди варирали около 50 килограма.

"Кравата е едно свещено и много тачено животно в Индия, но никой не се грижи за съществуването на тези създания. Във всички наши градове те се изхранват с отпадъците, които ние изхвърляме", подчертава Дубай.

Кравите са почитани от хиндуисткото мнозинство в страната. Прилагането на много строгите закони за тяхната защита, гласувани от националистическото правителство на премиера Нарендра Моди, доведе до увеличаването на броя на скитащите на свобода животни.

Фермерите предпочитат да изоставят възрастния или сакат свой добитък, вместо да го закарат в кланиците. Експертите са убедени, че големи количества пластмаси могат да бъдат открити в повечето живеещи на свобода крави в Индия, пише Монитор.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?