Следвайте ни

Браво, Мария! Научи американците що е 3 март

viber icon

И сме най-красиви, и сме най-добри! Потвърждава го Мария Бакалова.

Актрисата, която се размина за малко със „Златен глобус“, изнесе уроци по българска история на американците.  След като честити 3 март на сънародниците си, звездата от „Борат 2“, продължи с дълга публикация в социалните мрежи на английски, разказвайки за един от най-славните моменти от Руско-турската война.

„Празнуваме животите на онези, които паднаха в битката при Шипченския проход. Отбелязваме 143 години от една от най-великите битки в световната история, сравнима с битката при Термопилите (Горещите порти).

Решаващият момент настъпва през август 1877 г., когато група от 5000 български доброволци и 2500 руски войски отблъскват атака на върха срещу силна османска армия от близо 40 000 човека.“, написа младата актриса в социалните мрежи, а чуждестранните й почитатели веднага откликнаха с нескрита възхита и голям интерес по миналото на България.

Заедно със своеобразната си лекция по история, Бакалова публикува и поредица от снимки. Някои от тях са картини, които изобразяват историческото събитие, на други виждаме фотографии от паметника „Шипка“, а на трети изниква самата Бакалова като по-млада, облечена в народна носия.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Лида

Лида

05.03.2021 | 06:19

Много важно какво е написала Мария. Все едно някой ще го прочете.

Отговори
0 17

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?