Следвайте ни

Зуека готви изложба в Пловдив, показа картината си “Раждане” СНИМКИ

viber icon

“Купувайте изкуство! Така подпомагаме творците ни, така уважаваме труда им, а и инвестираме в нашата икономика”, призовава Васил Василев-Зуека.

Актьорът, който наскоро преоткри художника в себе си, се включва с картината си “Раждане”, рисувана през 2020 г., в първата национална онлайн изложба, наречена “Оптимистична изложба”, която се открива виртуално на 14.януари, пише "24 часа".

“Зуека подкрепя инициативата на платформа “Купи изкуство”, създадена от художници за художници, за промяна на артпазара у нас. В изложбата участват над 100 български автори, всеки с по едно произведение, избрано от кураторите”, казват организаторите.

"Раждане" - картина на Васил Василев-Зуека

Инициативата се ражда при първия локдаун, когато художници решават да помагат на колеги. Сред първите, които ги подкрепят, е Зуека и той става лице на идеята. Във виртуалните страници на сайта неговите картини са с червена точка, което значи откупка. Последната му картина в черно-бяло на човек, чието лице прелива и показва истинската си същност, е продадена преди дни. Самият Зуек признава, че компютърната му грамотност го затруднила лично да постави червената точка за продадено. Но е факт!

Предстои негова изложба в прочутата пловдивска галерия U PARK през март, основана от художника Кольо Карамфилов. Чака се краят на локдауна. Вече са рамкирани над 30 картини. Зуека не крие, че не е чужд на наивизма и това личи в творбите му. Прави поклон пред Дон Кихот, разхожда се из облаците с Шагал, но си остава актьорът, който не устоя на магията на четката. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?