Следвайте ни

Вижте как ще отбележим Нощта на театрите по време на пандемия

viber icon

Ситуацията, в която сме поставени в момента заради коронавируса, може да затрудни изкуството и неговите прояви, но не може да го спре.

За радост на всички театрални почитатели, за осми пореден път ще се проведе европейската Нощ на театрите на 21 ноември, макар и онлайн.

Под егидата на инициативата се продуцират специални събития в подкрепа на основното послание "Едно място, което ни събира".

„Тази година може и да е изпитание за срещите ни с изкуството на живо, но мястото и значението на театъра си остават все така важни. И когато животът ни поднася дистанция, ние ще я превърнем в заедност“, казват организаторите от "Арт проджектс" и "Информбюро".

Една от изненадите е открито 6-часово студио, което ще събере в онлайн пространството актьори и режисьори, които ще споделят какво ги вдъхновява по време на пандемия.  Live Cam-ът ще започне в 11:30 ч. във фейсбук страницата на Нощта на театрите. В ролята на водещи ще влязат Анна Ангелова, Инес Павлова и Стефан А. Щерев, пише Слава.

Сред специалните гости са режисьорите Иван Пантелеев, Явор Гърдев, Стайко Мурджев, актьорите Владо Пенев, Юлиан Вергов, Дарин Ангелов, Христо Петков, Владо Карамазов, Ованес Торосян, Константин Еленков, Теодора Духовникова, Весела Бабинова, Луиза Григорова-Макариев, Боряна Братоева, прима балерината Марта Петкова, премиер солистът Никола Хаджитанев и диригентът Максим Ешкенази.

Преки включвания от няколко града ще покажат как се случва Нощта там. А за най-големите почитатели на оперното и балетното изкуство ще има изненада - виртуална разходка в Софийската опера и балет.

В 10 ч началото ще бъде поставено от онлайн излъчване на детското представление „Хензел и Гретел“ на Симона Нанова и Емил Пеняшки, към което ще има и жестомимичен превод.

Програмата включва още включване зад кулисите на Държавната опера в Стара Загова със специалното участие на звездата на Метрополитън Жулко Лучич, продукцията на Ованес Торосян „Мазе“ по разкази на Константин Величков и фотографската изложба „Нощни персонажи“.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?