"Болка и величие" събра отново Бандерас и Пенелопе Крус

Емблематичният за световната кинематография Антонио Бандерас е един от актьорите, които можем да видим в испанския филм "Болка и величие". Прожекцията ще бъде излъчена днес от 19,30 часа в Lucky Дом на киното на ул. "Гладстон" 1.

Филмът на режисьора Педро Алмодовар е със субтитри на български и с участието на Асиер Ечеандия, Пенелопе Крус, Сесилия Рот.

"Болка и величие" може да мине за визитката на 70-годишния режисьор. Във филма се събират актьори, с които той  е работил в различни етапи от кариерата си. Водещото място е отредено на Антонио Бандерас, участвал за пръв път във филм на Алмодовар преди почти 40 години (Лабиринт на страстта от 1982). Сякаш роден за ролята, той е Салвадор Мало - голям режисьор, чиято кариера е в криза. Раздвижването започва, когато  среща отново звездата на един от шедьоврите си, с когото не си говорят от десетилетия. С постоянно сливане на вчера и днес филмът е като красиво съновидение, в което най-силно грее Пенелопе Крус като майката на Салвадор на младини.

В същия Дом на киното тази вечер от 18 часа се прожектира италианска биографична драма "Аз, Леонардо" на режисьора Хесус Гарсес Ламберт с участието на Лука Арджентеро, Анджела Фонтана, Франческо Панофино, Стефано Чамити, Масимо Де Лоренцо.

Филмът е завладяващо пътешествие в историята и времето,разкриващо мистериите зад най-големия гений, който светът някога е познавал - Леонардо да Винчи. Освен че е художник, най-знаменитият и блестящ творец на Ренесанса, изпреварил времето си, е скулптор, архитект, учен визионер, поет, музикант, философ, ботаник, анатом, химик, инженер, гениален изобретател и необикновен човек. Универсалният човек, който владеел почти всичко, е създал най-известните шедьоври - "МонаЛиза" (Джокондата) и "Тайната вечеря". 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?