Следвайте ни

Странджанската легенда Калинка Згурова с двоен албум

viber icon

Калинка Згурова отново зарадва почитателите си и ценителите на странджанската народна музика с нов двоен албум „Повей от Странджа“. В него тя е събрала част от оригиналния си репертоар, записан в период от три десетилетия - 35 песни за фонда на Българското национално радио.

Програмата продължава колекцията със звукозаписи на певицата, представени досега в четири издания на музикална къща „Гега ню“: „Глас от Странджа“, „Народни песни от Странджа“, „Моята любима Странджа“, „Огън от жаравата“. Наследила дарбата да пее от семейството си, Калинка Згурова дава живот на многобройни автентични бисери, които е научила от най-близките си роднини и възрастни хора от странджанските села.

Богатият репертоар от родния й край е допълнен от нейни авторски песни, създадени изцяло в духа на старинната традиция. Те са неотменна част от дълголетния <210> певчески път. Много са наградите, с които е отличавана в България и по света; безброй са концертите с различни формации, сред които са Ансамбълът на Българското национално радио, прочутият хор „Мистерията на българските гласове“ и трио „Зорница“.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?