Този уикенд: Пловдив ще рисува с усмивка

Вълнуващ творчески старт даде Градска художествена галерия - Пловдив на закриващия уикенд на Европейската ни столица на културата. От днес всеки пловдивчанин и гост на града ще може да посети галерията и да преоткрие творчеството в себе си. 

Хепънинг „Усмихни се, Пловдив“ ще приветства всеки ентусиаст, който желае да се включи в проекта на 10, 11 и 12 януари. Очакват се стотици посетители на ГХГ да участват в сътворяването на най-голямата изложба от усмивки в града под тепетата, която ще посреща 2020 година. Първите се включиха учениците от 12 клас на Сценични кадри и млада студентка от АМТИИ, които украсиха залата с творчеството си.

В залите за временни експозиции на ул. „Княз Александър I“ №15, на втория етаж, Йоана Атанасова - уредник на галерията и организатор на събитието ще напътства всеки, дръзнал да хване маркерите. 

Снимка: Атанас Кънев

“Целта на събитието е един вид поанта за столицата ни на културата, която ще събере различните мнения на хората. Идеята ни е посетители от всякакви възрасти да се осмелят да хванат маркерите и рисуват свободно. Даваме полета за изява  в събота и неделя от 10 до 18ч, стига посетителите ни да не се срамуват”, заяви младата организаторка. 

Доброволец в интересната инициатива е Нина, която твърди, че галериите са нейната любов, за това веднага се включва в нея.

“Бих посъветвала всички, които все още не са дошли, да посетят събитието, за да изявят себе си по начин, който им харесва и да оставят следа”, с широка усмивка обобщи Нина. 

Входът за трите дни ще бъде свободен. Пълната програма на събитията от закриващия уикенд (10-12.01.2019 г.) на Европейска столица на културата - Пловдив 2019 може да намерите на http://www.visitplovdiv.com/bg/node/7778 

Снимки: Атанас Кънев

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?