Световноизвестен тенор предложи на Зико роля в операта СНИМКИ

Световноизвестният тенор Хосе Кура покани кмета Здравко Димитров да участва в операта „Турандот“ на Античния, като му обеща специална роля в представлението. Оперният певец гостува в Община Пловдив заедно с директора на Пловдивската опера доц. Нина Найденова и музикалния и артистичен директор на институцията - маестро Диан Чобанов.

Хосе Кура, който ще бъде един от специалните гост-изпълнители в тазгодишното издание на OPERA OPEN, връчи лично на Зико покана за предстоящото представление на "Манон Леско" в памет на Камен Чанев и за откриването на фестивала.

„Щом сте тук, значи харесвате Пловдив и нашата опера, с която се гордеем. Това, което правите в памет на Камен Чанев, е достойно за уважение и имате моите адмирации. Операта се цени в България, а ние в Пловдив сме големи почитатели на това изкуство“, с тези думи кметът Здравко Димитров приветства Хосе Кура.

Той призна, че е почитател на операта, като е гледал спектакли не само в Пловдив, но и в Санкт Петербург, Арена ди Верона и Барселона.

Хосе Кура и Здравко Димитров намериха и друга обща тема, след като стана ясно, че гостът също е бил професионален спортист и в миналото е играл ръгби.

„В Древността спорът и културата са били възприемани еднакво престижно, Питагор е бил блестящ математик, архитект, но и олимпийски шампион“, заяви тенорът и допълни, че е влюбен в Пловдив.

„Все повече харесвам този град и като се разхождам в старата част, ми се струва, че съм в Рим. Виждам обаче и археологически находки, които са от предримско време и разбирам, че Вашият град е един от най-древните в Европа“, допълни Хосе Кура.

Припомняме, че сцената на Античния театър и Бунарджика са в очакване да посрещнат почитатели за едно от най-знаковите музикални събития в Пловдив – OPERA OPEN 2021, което ще се проведе от 4 юни до 30 август. Мултижанровата платформа с международно участие включва шестнайсет вълнуващи вечери с опера, балет, симфонична музика, мюзикъл и театър в четири основни програми: OPERA OPEN, OPERA OPEN Light, OPERA OPEN НА БИС и OPERA OPEN Онлайн.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
7 коментара
dii

dii

14.04.2021 | 15:35

Зико подавай оставка като кмет и отивай в операта. Там имаш бъдеще и това ще ни е шанса на нас пловдивчани.

Отговори
2 0
бгн

бгн

14.04.2021 | 13:42

Че той Зико за друго нестава.За две стотинки работа не е свършил като кмет и се чудя как пловдивчани избират подобни шматки за кметове.

Отговори
2 0
Ами, избират ги

Ами, избират ги

14.04.2021 | 15:28

Избираше ги тиквата, ама няма вечеее.

Отговори
0 0
БИВА БИВА

БИВА БИВА

14.04.2021 | 13:23

НА СЕЛСКИЯ ИД.ИОТ... И СТЪПКИТЕ ЗАД СЦЕНАТА ......

Отговори
2 0
Bojo

Bojo

14.04.2021 | 12:55

Ziko da hodi da trenira Chavo Kostov - Bradata ot politika kmetstvo e mnogo dalech

Отговори
0 0
Bojo

Bojo

14.04.2021 | 12:49

Ziko ha ha ha ha ha. Zdravka Dani ha ha ha

Отговори
1 0
Bojo

Bojo

14.04.2021 | 12:48

Ziko iska kyra na Hose tai li maina?

Отговори
0 0

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?