Светлин Колев откри изложба, посветена на тъмнината

Пловдивският живописец Светлин Колев събра почитателите си на вернисаж на своята нова самостоятелна изложба в Градската галерия – Зали за временни експозиции. Маските и задължителната дистанцията не попречиха на доброто настроение при общуването с автора и неговото изкуство. Той дори получи вкусни поздравления, специално изпечени за него от ценителки.

В платната на „Идеалното тъмно“, както е нарекъл изложбата си, авторът е вдъхновен от черното, за да експериментира по-смело с цветовете. Привлечен от неизвестното в тъмнината, всъщност е открил просторите и оптимизма на светлината.

Светлин Колев е роден през 1979 г. в Пловдив. Възпитаник е на НХГ „Цанко Лавренов“ - Пловдив, която завършва през 1997 г. със специалност „Живопис“. През 2005 г. се дипломира отново с „Живопис“ във Факултет „Изобразителни изкуства“ на АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“ – Пловдив.

Член е на Дружеството на пловдивските художници и активно участва в общите му изложби.
През 1989 г. получава награда от международен конкурс в Унгария. През 2008 г. негова творба е селектирана за участие на изложба по повод представяне на Пловдив в Брюксел.

Системните му изяви в самостоятелни, съвместни и групови изложби започват от 2003 година. Работи предимно в сферата на живописта.

„Идеалното тъмно“ може да се види до 3 февруари.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?