Сборник събра най-добрите майстори на кримките

На българския пазар за пръв път се появява впечатляващият сборник „Изходни рани“ с 19 разказа на някои от най-знаковите имена на криминалната литература - Лий Чайлд, Дийн Кунц, Джефри Дивър, Джон Конъли и други.

Под редакцията на Пол Б. Кейн и Мари О’Риган тази антология на престъпния ум предлага някои познати и много непознати истории, превърнали се в образци за жанра. 
Сред страниците на сборника ще откриете един истински побойник в лицето на героя на Джефри Дивър, една властна майка, готова на всичко, една определена знаменита картина в разказа на Джон Конъли и първия публикуван някога разказ на Дийн Кунц -шокиращия „Котета“. И всичко ще започне с продажбата на една къща в разказа на Лий Чайлд.
Брилянтен и безмилостно пристрастяващ, "Изходни рани“ е задължително четиво за всички любители на криминалната литература. 

От романите на Агата Кристи до детектив Морс на Колин Декстър, от коравите детективски истории на Реймънд Чандлър до разказите за серийни убийци на Томас Харис и Джеф Линдзи - криминалният жанр е един от най-разнообразните - съчетаващ психология, емоция и напрегнат сюжет; преливащ от класическия ноар до криминална фантастика.

 

 

 

(

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?