Следвайте ни

Природонаучният пуска безплатно деца за игри през уикенда

viber icon

Природонаучният музей отваря врати за безплатно посещение на деца до 7-годишна възраст на 16 и 17 януари. Те ще участват в различни ателиета за оцветяване и подреждане на пъзели на животни. Всички те са организирани като игри.

Малките ще могат да разгледат и най-богатия аквариум у нас с екзотични сладководни и морски риби, както и живите влечуги и земноводни в терариума.

До края на седмицата ще започне работата по поставянето на поставянето на 3D подът, стени и таван на залата с трите мегаакваруими. Тази придобвка ще струва около 50 хиляди лева. Самите аквариуми са около 80 хиляди.

Според директора на музея д-р Огнян Тодоров такава не е правена никъде в света. Новият бетонен под на залата бе свален с 30 сантиметра, за да може гостите да разглеждат още по добре аквариумите с обем 12, 10 и 8 кубически метра.

По разпоредбите музеят може да приема до 30% от максималния брой посетители и то при строго спазване на мерките – минимална дистанция от 2 метра и задължително поставена предпазна маска на лицето. 

 

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?