Следвайте ни

Поети от три континента четат стихове в Малката базилика

viber icon

Малката базилика на бул. "Княгиня Мария Луиза" ще събере 13 майстори на съвременната поезия за IV Международен фестивал „Орфей – Пловдив“. Той започва на 13 май в 18 часа. Тогава ще бъдат представени гостите му.

13-е поети, между които израелката Хава Пинхас-Коен, американецът Крейг Чури, испанката Ракел Лансерос и българинът Георги Господинов ще четат творбите си на 10 езика и в превод на български. Същия ден в 19 часа ще бъде представена стихосбирката „Орфееви песни и други стихотворения“ от Хава Пинхас-Коен. 

Фестивалът на поезията „Орфей – Пловдив“ ще продължи и на следващия ден отново в Малката базилика. Тогава между 17 и 18 часа е Писателският форум на тема "Фигурата на Орфей – между мита и мига“. Писателят Георги Господинов ще се срещне със студенти, ученици и писатели от града. 

След това ще започне церемонията по награждаването с голямата награда „Орфей“. Тя ще е в три категории – за изключителен принос към поезията, за стихотворение отличено по време на четенията и за есе от Писателския форум. 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?