Следвайте ни

Пловдивчанчета получават кварц и маскагнит в Уикенд за кристалите

viber icon

Будните пловдивски деца ще може да се насладят на втори уикенд, посветен на кристалите в Природонаучния музей. 

Входът за тези до 7-годищна възраст тази събота и неделя отново ще безплатен. Всички деца този уикенд ще получат ценен подарък – парче красив минерал от магазина за скъпоценни и полускъпоценни камъни в музея. 

Този път това ще са кварц и маскагнит. Децата ще могат да участват в ателиета за оцветяване и подреждане на дървени пъзели. 

Маскагнит

Инициативата за безплатен вход за деца до 7 години през почивните дни се осъществява за трети път този месец и е част от „Месец на децата в музеите на Пловдив“, организиран от община Пловдив. 

Зам.-кметът по култура Пламен Панов смята, че идеата тази инициатива да продължи във времето трябва сериозна да се обмисли. 

Предишните два тематични уикенда предизвикаха голям интерес и привлякоха над 3000 посетители в музея, от които над 1000 са деца.

Напомняме, че музеят ще приема до 30% от максималния брой посетители и то при строго спазване на противоепидемичните мерки.  

 

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?