Следвайте ни

Пловдив минава на френски шансони за седмица

3D кабина на "Ер Франс", томбола и игри ще ни забавляват

viber icon

Френската седмица започва от днес в Пловдив, която ще предхожда и анонсира 18-ия фестивал „Златен ключ”.

Проявите през тази година са под знака на 30-годишнината от възстановяването на Алианс Франсез в Пловдив. От днес до 26 юни ще отбележим и 30 години от първото честване на „Празника на Музиката” в Пловдив, едно събитие лансирано още през 1985 година от френския министър на културата Жак Ланг, в което музиканти, любители и професионалисти пеят и свирят свободно за собствено удоволствие пред публиката. Изключително завладяващо и положително зареждащо събитие, което се случва днес по цял свят, в над 120 държави на петте континента, където има френски алианси и културни центрове.

Тази година Френската седмица ще е особено атрактивна. 3D кабина на  самолет, томболи, игри и изненади очакват от днес всички жители и гости на града пред Дома на културата. 

Посетителите на щанда на Telus ще могат да се фотографират с брандирана рамка за снимки. Участието предвижда на лотариен принцип в края на седмицата да се изтегли победителят в играта, който ще спечели ваучер за вечеря за двама в известен ресторант в Пловдив. А монтираната специална мобилна 3D кабина на "Ер Франс" е за всеки, който желае да се снима. Френски стюардеси доброволки ще ви съпровождат в полета ви по вълните на френския шансон, разказа директорът на Алианс Франсез Теофана Брадинска.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?