"Пловдив 2019" иска до 50% съфинансиране по новите отворени покани

Общо 1,5 милиона лева ще бъдат раздадени по двете нови отворени покани фондация „Пловдив 2019”. За скъпите проекти съфинансирането ще достигне 50%. Средствата са остатъка от наградата „Мелина Меркури” и са част от програмата „Наследство”. 

Поканата по направление „Фестивали и творчески инициативи“ разпределя общата сума от 1 милион лева. 

Тя ще даде възможност за представяне на мащабни проекти до 200 000 лв., както и на малки до 10 000 лв. За големите проекти съфинансирането е минимум 50%, а за малките до 30%. 

При предишната отворена покана от "Наследство" се искаше съучастие със собствени средства за някои от проектите до 50%. Това предизвика гнева на десетки пловдивски творци и сдружения, които излязоха с отворено писмо и настояваха то да се премахне.

Поканата по направление „Творческият Пловдив“ е насочена към осъществяване на събития през тази и следващата година от организации, които са базирани в Пловдив. 

Те могат да кандидатстват по проекти с максимално финансиране от 70 000 лева. За тях ще се изисква участие със собствени средства до 30%. 

По това направление се разпределят общо 500 000 лв. Кандидатите от Пловдив могат да участват и по първото направление „Фестивали и творчески инициативи“.

Всички желаещи да реализират проектите си към програма „Наследство“ могат да изберат от две направления за финансиране. Срокът за кандидатстване и по двете е от 18 януари до 15 март 2021 с еднакви критерии за оценка. 

В първа част от наследството на „Пловдив 2019“ бяха одобрени за финансиране 21 проекта, които продължават своята реализация и в настоящата година. 

Двете нови покани предоставят оптимални условия, както за опитни и големи организации, така и на по-малки организации и независими проекти.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?