Пепеляшка оживява в едноименния мюзикъл на "Бон-Бон" в Античния театър

Пловдивчани ще се насладят на мюзикъла „Пепеляшка“ в изпълнение на талантливите деца-актьори от Бон-Бон на 15 май /събота/ в Античния театър. Любимата на малки и големи приказка ще оживее в нова форма, за да покаже на децата колко голяма е силата на изкуството, да чувстват и преживяват света по един по-дълбок и красив начин.

Цветна феерия, наситена с много смях, прекрасна оригинална музика и танци, качествени звук и осветление, обещават създателите на спектакъла „Бон-Бон мюзик“, които ще превърнат сцената на Античния театър в естествен декор на средновековната приказка. В „Пепеляшка“ колоритният режисьор Бисерка Колевска, носител на много международни награди, успява да  погъделичка детското в душата на всеки зрител, независимо от възрастта му. 

Над 50 малки актьори от различни възрасти ще разказват на публиката забавни истории, вдъхновени от музиката на Борислава Танева, аранжирана и  оркестрирана от Румен Бояджиев-син и украсена от богатите вокални аранжименти на Яна Балева и Елизабет Нешева. Текстовете са на родената в Пловдив Цветомира Цонева.

Основен акцент в „Пепеляшка“ е хореографията на Жасмина Стоянова (Пумпал), а за преобразяването на децата-актьори в  приказни герои отговаря художникът на костюмите Адрияна Найденова. 

Със стотици проекти зад гърба си, в това число много телевизионни предавания, концерти, благотворителни кампании, мюзикъли, Рози Караславова и създадената от нея вокална формация „Бон-Бон“ изпълняват мисията си да  създават стойностна българска музика за деца. Пловдивската публика нееднократно е показвала, че цени и обича спектаклите на „Бон-Бон“, сред които и авторския мюзикъл „Котешка банда“, напълно разпродаден при двете си представяния в града през 2019 г.

„Пепеляшка“ е първият от поредицата спектакли, с които „Бон-Бон“ ще отбележи 25 години от създаването си. Мюзикълът е сплотяващо изживяване за цялото семейство и е първото голямо събитие, което ще състои на сцената на Античен театър - Пловдив за 2021 г.

Билетите за „Пепеляшка“ вече са налични в мрежата на Eventim  на цени от 15 до 25 лв.

Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Национален Фонд „Култура“.

В ролите:

КРАЛ /БАЩА НА ПРИНЦА/ - Петра Църноречка

ПЕПЕЛЯШКА - Александра Стойкова (Али)

ПРИНЦ - Алекс Марков

МАЩЕХА - Рая Христова

СЕСТРА МАРИЯНА - Джоана Скорчева

СЕСТРА АННА - Александра Стойчева

ЛЕСНИЧЕЙ /БАЩА НА ПЕПЕЛЯШКА/ - Ясен Владимиоров

ФЕЯ - Сара Пейчева

ПАЖ - Алина Михайлова 

НАЧАЛНИК ВОЙСКА - Кристиян Върбановски

СТРАЖИ - София Митрова и Яна Костадинова

МАГьОСНИК- Далия Врана

ПАДЕТРОА - Нора Скерлева

ТИКВА – Елена Църноречка 

ПОМОЩНИК НА КРАЛЯ – Габриела Николова

ТРУБАДУРИ, ПРИНЦЕСИ, ВОЙНИЦИ, КУПИДОНЧЕТА, ЧАШКИ, МИШКИ 

със специалното участие на „Classic Art Strings Quartet“ и бонбоните Зара Кушева - виолончело и Сара Чакърова – барабани

Творческия екип на спектакъла: 

Музика: Борислава Танева 

Аранжимент и оркестрация: Румен Бояджиев – син

Текстове: Цветомира Цонева

Режисьор: Бисерка Колевска

Художник: Адрияна Найденова

Хореограф: Жасмина Стоянова

Вокални педагози: Рози Караславова, Яна Балева, Елизабет Нешева

Програмиране: Виктор Стоянов

Постпродукция: LaTiDa records

Продуцент: Рози Караславова, Bon Bon Music

 

 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?