Следвайте ни

Пенка Калинкова с отличие в конкурса „Пловдив – град на доброто“

viber icon

Официалните резултати от общинския конкурс „Пловдив – град на доброто“ ще бъдат представени в съботния ден. Във всяка категория има по двама отличени общественика, а в категория „Градско развитие“ победителите са трима, сред които и писателят, журналист и театровед Пенка Калинкова.

Членовете на журито в категорията – Манол Пейков и Деси Шишманова, категорично и единодушно решиха, че Пенка Калинкова заслужава отличието за цялостната си дейност в полза на града през годините. 

Идеята на конкурса е самото добро да бъде безкористно. Това са дейности, които номинираните извършват в свободното си време, без да печелят от тях. Пенка винаги е била радетел и пример за съхраняване на архитектурния облик и памет на града. Тя е знакова личност, нейните обществени позиции винаги са се водили от принципите ѝ. Беше и част от основния и първи екип на Фондация „Пловдив 2019“. Именно тя измисли мотото „Заедно“, коментира за „Марица“ издателят Манол Пейков. 

Всеки отличен ще получи специален плакет и грамота с подпис от кмета на Пловдив – Здравко Димитров, както и специален подарък. Под тази си форма конкурсът се провежда за първи път, а организаторите ще се стремят да го усъвършенстват с всяка следваща година. 

Паулина Гегова

Паулина Гегова

Редактор-репортер - екип "Култура"

Паулина Гегова е завършила Актьорство за драматичен театър в ПУ. Работила е в държавен театър, създава частни проекти, организира културни и благотворителни мероприятия в Пловдив. Занимава се с медии от 2015 година, писател и редактор на художествена литература.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?