Откриват изложба с карикатури на Борис Димовски в Стария град

Празниците на Стария град продължават и днес с богата програма. Всеки, който иска да почувства духа на живота в културно-историческия резерват, може да посети великолепната изложба с карикатурите на Борис Димовски от легендарния сборник на Радой Ралин "Люти чушки". Експозицията е представена по случай  95 години от рождението на емблематичния карикатурист и се организира съвместно от Общинския институт "Старинен Пловдив" и габровския „Дом на хумора и сатирата” в Данчова къща на ул. „Арх. Христо Пеев“ 2А. Официалното откриване е насрочено за 18 часа.

Денят ще започне със сутрешните спортни занимания на открито на Римския стадион на Филипопол. От 10 до 20 часа главната улица "Съборна" ще се оживи от пъстроцветните оригинални стоки, които предлагат майстори от Регионалната занаятчийска камара. На сергиите ще има ръчно изработени изделия от тъкани, мед, плетива, стъкло, сувенири, играчки. По същото време майсторите на кожени стоки ще участват в специално организиран пленер на пл. „Атанас Кръстев”, известен като Лапидариум.

Крачка по крачка за здраве и познание - така се казва  безплатният пешеходен тур с екскурзовод, който ще запознае любознателните с културно-историческото наследство. Участниците се събират пред бариерата на ул. „Съборна” в 16 часа, а екскурзията ще продължи в рамките на един час.

В 20 часа на Римския стадион започва прожекцията на филма на Георги Тошев „Георги Парцалев "Хамлет от град Левски“, а в същия час Старият град ще се разтърси от музикалните изпълнения на  JEREMY. Концертът е на ул. "Съборна" 18, в двора на галерията на Златю Бояджиев. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?