Онлайн концерт на Shamani Trio тази вечер

Първият концерт на SHAMANI Trio от три години насам ще се случи тази вечер в 20:00 часа в пространството на Silence Lab - първата творческа лаборатория на Института за изследване на Тишината. Концертите на SHAMANI Trio са редки събития, осъществявани на необичайни места като публиката обикновено преминава през сетивен процес, който приготвя тялото и съзнанието за необикновено звуково пътуванe. Събитието се осъществява по инициативата "Солидарност в културата". Може да го гледате и във facebook страницата на URBO.

Основана преди 8 години като продължение на един от експерименталните проекти на Balkan Scientist,  формацията SHAMANI Trio е униклана aмалгама, състояща се от трима напълно различни артисти, представители на три музикални поколения, а именно: виртуозният ромски цигулар Венци Такев, световният шампион по бийт бокс Skiller и експериментаторът Balkan Scientist (Михаил Димов) - homo ludens - създател на концепцията за "тишинавтиката" и Института за изследване на Тишината. 

SHAMANI Trio е една от най-странните и иновативни музикални формации от сферата на нео-традиционния балкански звук. Триото изпълнява парчета хипнотична музика, базирана на необичайна музикална концепция. Основателят на групата Balkan Scientist създава в реално време на сцената импровизирани музикални "подложки", на които виртуозният цигулар Венци Такев и фантастичният бийтбоксър Skiller придават блясък и на моменти музикално съвършенство.

Музиката на SHAMANI Trio е винаги непредсказуема, спонтанна и случваща се само и единствено Тук и Сега. Това е един концерт-ритуал, отвъд вербалната комуникация, при който тялото се оставя да си почине, а съзнанието поема по вълните на абстрактни, космически звуци, които отвеждат далеч...Така музиката на триото винаги е нова, свежа и непредсказуема, случваща се само веднъж и специално за публиката на момента. Това е музика, свободна от минало, която събира заедно три поколения артисти-шамани, за които възрастта, стиловите ограничения и предразсъдъци не съществуват. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?