Мариус със спектакъл ретроспекция на Летния театър

Мариус Куркински ще представи на Летния театър в Пловдив сборен моноспектакъл по всички свои досегашни представления. Поводът е неговата 50-годишнина.

За почти четвърт век те са наистина много - „Дон Жуан“ по Молиер, „Песен на песните“ по библейски текстове, „Дамата с кученцето“ по Чехов, „Самият човек“ по Андрей Платонов, „Сънят“ по Джулиан Барнс, „Български разкази“ по Ангел Каралийчев, „Сътресение“ и „Черното пиле“ по Николай Хайтов.

„Интересно ми е да събера причините една до друга и да видя какво същество ще създадат. Няма да се щадя…“, споделя Куркински, който никога не се е пестял на сцената в своя порив към абсолютното майсторство.

През 2016 година Куркински пожъна големи успехи с моноспектакъла си „Черното пиле“ по Николай Хайтов, а сега е на турне, на което представя юбилейния си сборен моноспектакъл „Мариус 50". Пловдивчани ще имат възможност да го видят от 20.30 часа на 24 юни.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Коректор

Коректор

22.06.2020 | 14:36

Леле, журналисти! Вие на училище ходили ли сте? Как така "ще представи на Летния театър" (пише го в съобщението) и ще прави "ретроспекция на Летния театър" (пише го в заглавието)? Ами вие тотално бихте се провалили на матурата! Други предлози освен "на" познавате ли в българския език? На диалект ли е това, или не пишете на майчиния си език? "

Отговори
0 0

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?