Леонид Йовчев с актьорски уъркшоп в "Ex corpore"

Първо студио на БНР-Пловдив ще стане за втори път домакин на серия събития и работилници, посветени на театъра, сценичните техники и  дигиталните технологии от 14 до 19 март. Проектът е "Ex corpore". Той стартира още през 2020-а като част от програма „Наследство“ на Пловдив 2019.

Като част от проекта тази година, в рамките на една седмица през март, ще се проведе и втората поредица от събития на организаторите от Сдружение „Метеор“. Първото от тях е двудневен безплатен актьорски уъркшоп с Леонид Йовчев на 14 и 15 март, в който участниците ще работят с драматургични текстове.

Работата на дигиталните апарати за сценична употреба ще бъде представена в презентация от художника Стефан Дончев. „Може ли революцията да преобразува не само света, но и самия субект“ ще е една от темите, които ще засегне Боян Манчев в лекцията си „Изкуството и неговата сянка: Танцът на мрака и революцията на тялото“ в сряда на 17 март от 18:00 часа. Тогава ще бъде представена и новата му книга „Свобода въпреки всичко“.

Цикълът прояви завършва на 18 и 19 март с два спектакъла на режисьора Ани Васева - Ex corpore и „Хиджиката, Самураят от Севера“. Всички събития са с вход свободен, но със задължителна предварителна регистрация на имейл [email protected]. Заради противоепидемичните мерки местата са ограничени. 

В програмата на проекта през 2020-а бе представена и онлайн премиерата на видеоспектакъла „Един ден, в който има всичко“.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?