Китаристът Веселин Койчев чества юбилей с концерт

На сцената ще се качат колеги, студенти и приятели на пловдивския джазмен

Известният пловдивски китарист Веселин Койчев ще отпразнува 60-годишнината си с концерт под надслов „Майстори на китарата“ тази вечер в Кукления театър от 19:00 часа. Заедно с него на сцената ще се качат колеги, студенти и приятели, като Цветан Недялков, Ангел Демирев, Сашо Леков, Христо Минчев, Петър Койчев, Николай Карагеоргиев и китарен ансамбъл “Академика” и други. 

Концертът "Майстори на китарата" е част от GuitArt Festival и ще се проведе в намален капацитет на зрителските места, според разпоредбите на министерството. 

Репертоарът ще е специална изненада за всички присъстващи, но със сигурност ще е свързан с много джаз и добро настроение.  

Още на 18 години Койчев започва да свири джаз. Завършва Академията за музикално и танцово изкуство в Пловдив. През 1982 година основава дуото „Джаз линия“ с бас китариста Дочо Панов, към което впоследствие се присъединяват Теодосий Спасов (кавал), Радул Начков (барабани) и певицата Йълдъз Ибрахимова. Освен китарист на групата Койчев е и аранжор. Групата изнася средно сто концерта годишно.

През 1992 година създава Нов музикален център, който обучава в съвременни музикални стилове на поп музика, рок и джаз музиканти. Музикалните интереси на Веселин Койчев са в синтеза на различни жанрове: автентичен фолклор, джаз и рок. В последните години пише музика за над четиридесет театрални постановки, за симфоничен оркестър, прави аранжименти и оркестрации, както и продуцира и записва млади изпълнители. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?