Следвайте ни

Големият Васил Михайлов идва да разлае кучетата

viber icon

Домът на културата "Борис Христов" ще посрещне в неделната вечер от 19.00 ч. постановката на Иван Урумов "Да разлаем кучетата". Актьорският състав включва любими имена, сред които Васил Михайлов, Иван Налбантов, Стефка Янорова, Георги Кадурин, Веселин Анчев, Милен Миланов, Анастасия Ингилизова, Георги Къркеланов, Тигран Торосян, Гергана Данданова, Асен Кобиларов, Мирослав Пашов и Борислав Стоилов.

На сцената те ще търсят отговор на въпроса кое е по-важно - световната глобализация или националната идентичност.

"Все по-често тези основни за човека и обществото фактори застават на две срещуположни, враждуващи страни. Хората и обществата в съвременния свят, като че ли изпадат в заблудата, че за да живеем заедно в едно „голямо село”, трябва задължително и априори да изповядваме едни и същи ценности, вери, морални догми и да имаме едва ли не една и съща представа за това как да съществуваме. Това означава тотално да се унифицираме и обезличим, което ми се струва твърде опасна и позната идеология. И още по-страшното е, че това не се налага от някъде високо, от някой голям и силен, а започва да става един вид по вътрешно убеждение, като някакъв естествен подбор", пише Иван Урумов.

Оказва се обаче, че в своята същност човекът е създаден да бъде различен и уникален. И обществата по своя национален, религиозен, както и по-какъвто и да било друг обединяващ ги признак са създадени да бъдат различни. И именно всички тези различия ги правят индивидуални, уникални и ценни един за друг. Всички тези и още много разсъждения ще бъдат преживяни и изиграни на сцената.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?