Гледаме “Празненство” на Томас Винтерберг на София Филм Фест в неделя

Неделният ден ще зарадва пловдивчани с още две заглавия от фестивалната програма на София Филм Фест. В 18:15 часа е началото на филма на Илайза Хитман “Никога рядко понякога винаги”. Есен е. Търпелива и скромна тийнейджърка е касиер в провинциален супермаркет в Пенсилвания.

Изправени пред нежелана бременност и невъзможност за прекратяването й в родния щат, тя и нейната братовчедка Скайлър едва успяват да съберат малко пари, опаковат си багажа и се качват на автобуса за Ню Йорк. Само с адреса на клиниката в ръка и без никакъв подслон, двете момичета смело се впускат в непознатия град. Филмът получава голямата награда на журито „Сребърна мечка“ в Берлин’20 и Специална награда на журито в секция „Филми от САЩ: Неореализъм“ на Сънданс’20.

В 20:30 часа феновете на Томас Винтерберг могат да гледат на голям екран филма му “Празненство”, високо оценен в Кан през 1998-ма година. Хелге празнува 60-ата си годишнина заедно с голямото си семейство. Във фамилната къща са дошли децата му – собственикът на ресторант Кристиан, който живее във Франция (неговата сестра близначка се е самоубила), живата сестра Хелене и най-малкият брат Михаел – женен, с три деца. На трапезата гневният Кристиан уж вдига тост, но вместо това произнася стряскаща реч, в която обвинява Хелге в сексуална злоупотреба с него и близначката му.

Билети на касата на касата на LUCKY Дом на киното (Понеделник - Петък: 16 - 21 часа, Събота - Неделя: 10:30 - 21 часа) и онлайн на boxoffice.bg. 

Цена на билетите: 8лв; студенти, ученици и пенсионер - 6лв. Карта за 5 прожекции: 35лв. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?