Гласът на Керана и цигулката на Васко Василев се сливат в сингъла "Една"

Песента „Една“ е по музика, текст и аранжимент на Керана и е създадена специално за церемонията на наградите Икар, които тази година са под знака на 100-годишнината на Съюза на артистите. Премиерата на дуета се състоя по време на връчването на 47-мите Награди ИКАР на 11 май в Народния театър. 

„Забелязах Керана още в „Гласът на България“, изслушах авторските им парчета с групата „Керана и космонавтите“ и си помислих, че би било интересно да направя нещо с нея. Гласът й има страхотен диапазон и тя може да направи каквото си поиска с него. Отделно е много креативна – истински творец, който знае какво иска. За мен беше много лесно, защото тя знаеше как иска да звучи гласа й, как да звучи цигулката и мисля, че се получи вълнуваща песен“, споделя Васко Василев. 

Керана определя песента като откровение към близък човек, към себе си, защото вярва, че най-силната връзка, която имаме, е с нас самите. 

И двамата с Васко благодариха на Съюза на артистите в България и лично на Христо Мутафчиев за поканата да бъдат част от Икар 2021. 

Веднага след церемонията Васко Василев замина за серия от концерти в Испания и финализиране на нов студиен проект, посветен на Шопен. В края на месеца пък започва обратно работа в Кралската опера в Лондон, където постепенно продукциите влизат в ритъм на работа от преди пандемията. 

„Керана и космонавтите“ довършват в студио дебютния си албум, който предстои да излезе до месец, а за представянето му са планирани серия от концерти по големи музикални фестивали като Music Daze на хълм Бунарджика в Пловдив на 13-ти Юни, Sofia Live Fest на Колодрума в Борисовата градина в София на 20-ти Юни, Vola Open Air на връх Околчица на 17-ти Юли, както и голям самостоятелен концерт на 28-ми Юли на сцената на Sofia Summer Fest в Южния парк в София.  

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?