Следвайте ни

Германия затваря опери, театри и концертни зали

viber icon

Германия е готова да мине на частична карантина. Както „Марица“ писа, това ще се случи от 2 ноември, а вече са ясни кои ще са затворените обекти. Сред тях влизат и културните институции.

Според източници германското правителство е постигнало споразумение с министър-председателите на 16-те федерални провинции за прилагане на нови драстични мерки против разпространението на COVID-19, които включват затваряне на опери, театри и концертни зали.

От рестрикциите не се спасиха и кино салоните и танцовите зали. Засега се смята частичната карантина да продължи до края на месец ноември.

На местна почва, Държавна опера Пловдив също затвори врати до 10 ноември, а няколко спектакъла отпаднаха от месечната програма. Софийската национална опера също е изместила спектаклите си за след 8 ноември, а дотогава се включва виртуално в различни инициативи. 

Паулина Гегова

Паулина Гегова

Редактор-репортер - екип "Култура"

Паулина Гегова е завършила Актьорство за драматичен театър в ПУ. Работила е в държавен театър, създава частни проекти, организира културни и благотворителни мероприятия в Пловдив. Занимава се с медии от 2015 година, писател и редактор на художествена литература.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?