Фотоконкурс популяризира родния туризъм

„Това лято ще посетя Европа – открийте култура, която е близо до Вас“! Така се нарича фотоконкурсът, обявен в рамките на стартираната от еврокомисаря Мария Габриел информационна кампания в социалните медии, имаща за цел да насърчи местния културен туризъм. 

Всички европейски граждани имат възможност да участват във фотоконкурса, като за целта трябва да качат снимка на https://pr.easypromosapp.com/register/899120 с обяснителен текст, в който да споделят своите летни преживявания и вълнуващи моменти от посещение на туристически забележителности, свързани с европейската култура и наследство.

Културният туризъм представлява 40% от европейския туризъм, а трима от четирима европейци избират къде да почиват или пътуват в зависимост от културните забележителности наоколо. Секторите на културата и туризма бяха сред най-тежко засегнатите от кризата с коронавируса и е важно да ги подкрепим“, обяви в призива си при стартирането на кампанията еврокомисар Мария Габриел.

Крайният срок за участие е до 23.59 часа на 23 август 2020 година. В края на конкурса ще бъдат избрани трима победители, всеки от които ще получи ваучер за посещение на културно събитие или културна забележителност.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?