Следвайте ни

Фолклорни ритми ще разтърсят Бунарджика

viber icon

Фолклорни ритми ще разтърсят Летния театър на Бунарджика на 3 юли точно в 20 часа. Тогава Студентски танцов състав "Пълдин" към Университета по Хранителни Технологии – УХТ ще изнесе концерт пред половдивчани и гости на града. Заедно с тях на сцената ще бъде и сръбският танцов състав ANI "Hajduk Stanko". В ритъма на фолклора гражданите ще успеят да се потопят в продължение на час и половина. 

Пловдивският състав ще представи 10 танца от различни фолклорни области на страната – тракийска, шопска, северняшка, пиринска, варненска и добруджанска. „Пълдин“ е създаден през 1957г., а постоянните танцьори към него са около 50 души.

Началото поставят двайсетина младежи, които отдават сърцата си на българския народен танц. Независимо от факта, че липсва зала за репетиции, любовта към народното творчество помага на младите ентусиасти и те бързо навлязат в дебрите на танца. Не след дълго започват и успехите - ансамбъл „Пълдин“ е лауреат на III, IV, V и VI Републикански фестивали и ред други награди. А спектакли е изнасял из цяла Турция, както и в Марсилия, Париж, Полша, Словакия, Франция, Холандия, Гърция. От 2016г. художественият ръководител на танцовия състав е Руси Катерински. 

Концертът се осъществява с подкрепата на Община Пловдив и е част от Културния календар на града за 2021 година. 

С билети можете да се сдобиете от Руси Катерински – 0895 705 297.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?