Следвайте ни

Филм разкрива магията на свещените сгради довечера

viber icon

Фестивалът Master of Art 2020 за документални филми за музика, архитектура и изкуство предлага интересно заглавие в LUCKY Дом на киното в Пловдив довечера от 19 часа.

Зрителите могат да видят изключително интересната „Архитектура на безкрайността“ - история, в която режисьорът Кристоф Шауб търси в различни сгради и епохи вечността в изкуството. Отвъд показването и обясняването на сгради този архитектурен документален филм се занимава с много специфичен аспект на ефектите на пространството - трансцендентността. Кристоф Шауб се отправя на своето лично пътешествие през времето и пространството, тръгвайки от детството си, когато започва да се впечатлява от свещени сгради и да се удивява на началата и краищата.

Той заедно  с архитектите Петер Цумтор, Петер Меркли и Алваро Сиза Виейра, художниците Джеймс Търел и Кристина Иглесиас и виртуозния перкусионист Джоджо Майер представя магията на свещените пространства, определени тук като нещо много повече от църковни сгради. Кой притежава духовността? Филмът проследява „духовния живот“ в архитектурата и изящните изкуства, но също и в природата и буквално го издига над границите на мисленето.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?