Фестивалът "Събуди се" се измества за следващата година

Фестивалът "Събуди се" няма да се състои според очакванията този юли. Организаторът Румен Шекеров проведе кампания за събиране на средства за провеждането на фестивала над Куклен. 60% от общата сума се събра, което даде повод за радост на екипа и възможност за осъществяването на петдневното мероприятие, разположено из красотите на подножието на Родопа планина.

Въпреки това, "Събуди се" се измества до година заради разпореждането на РЗИ Пловдив, съобразно мерките за сигурност за открити инициативи. 

От инспекцията са обяснили, че се прекратяват всички събори и фолклорни фестивали из България, които събират повече от 10 човека на терен, защото не се знае кога положението с Covid-19 ще се подобри.

Няма смисъл да се борим с вятърни мелници. Дори ситуацията да се подобри, организирането на един такъв фестивал е мащабно. Трябваше да се качим да строим фестивалното селце най-късно до 15 юни.“, коментира Румен Шекеров.

Кампанията за набиране на средства ще продължи и през следващите месеци. Всички участници стоят твърдо зад „Събуди се“ и никой не се отказва.

Хората около нас са спокойни, празнуват живота. Опитваме се да търсим положителната страна на случилото се. От девет години летните месеци са ми заети. Сега съдбата сама реши да ми даде почивка. Всяка една криза, в крайна сметка, е нова възможност“, добавя Шекеров.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
чакайте да ви върне нещо кратункото измислен

чакайте да ви върне нещо кратункото измислен

25.05.2020 | 12:24

руменчо измамата ли ахаххаа, запали 50 бона някои хора и има очите да се обяснява още

Отговори
0 0

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?