Документални филми за изкуството на Master of Art в Пловдив

Последна седмица от фестивала Master of Art 2020 в Пловдив започва от петък. Вълнуващи прожекции за музика, архитектура, литература и други изкуства ще видим в оставащите дни до 23 септември на събитието в LUCKY Дом на киното.

Петъчният ден започва с „Изчезването на моята майка“. Историята на Бенедета – модна икона, борба за права на жените и активистка, която на 75 години решава да изчезне от света. Синът ѝ Бениамино Барезе, скрит зад камерата, проследява това пътешествие. Заснемането е една своеобразна битка между двамата – майка и син. Филмът има множество номинации и награди от различни фестивали, сред които „Сънданс“ в САЩ и Европейските филмови награди. Прожекцията е на 18 септември от 17:00 часа

В същия ден, но от 19 часа, предстои музикално пътешествие през живота на Лудвиг ван Бетховен. Двучасовата лента „В търсене на Бетовен“ е с множество изпълнения на произведения на романтика, с участие на най-големите световни творци – Клаудио Абадо, Вадим Репин и др.

Съботната програма включва ленти за архитектура и изкуство. Известният и изключително влиятелен класически архитект Андреа Паладио ще бъде представен с лентата „Паладио: Първият архитект – звезда“ на 19 септември от 16:15 часа. Малко по-късно ще се срещнем и с музата на Пабло Пикасо – „Дора Маар – между сянката и светлината“. Тема, обаче, няма да бъде известният художник, а самата тя и нейното творчество като фотограф и художник. Филмът е в събота от 18:00 часа.

Неделният ден започва с пътешествие по Средиземноморието. В 16:30 ще тръгнем на вековна разходка в търсене на любовта между хората и зехтина с лентата „Зехтинът по бреговете на Средиземно море“. В 18:00 часа е филмът за сатиричния журналист „Пол Остър: Ами ако?“ и неговата несбъдната мечта за демократична Америка.

В последните дни на феситвала ни очакват още две вълнуващи заглавия. В понеделник е изключително интересният „Архитектура на безкрайността“ – история, в която режисьорът Кристоф Шауб търси в различни сгради и епохи вечността в изкуството. Филмът е в понеделник, 21 септември, от 19 часа. Фестивалните прожекции в Пловдив ще приключат в сряда с лентата „Първата жена кинорежисьор: Неразказаната история на Ги-Блаше“. Филмът е в сряда, 23 септември, от 19 часа.

Програмата на фестивала може да видите на сайта kinolucky.com или boxoffice.bg, откъдето може да резервирате и купите билети. Цената е 8 лева за възрастни и 6 лв са учащи и пенсионери.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?