Боил Банов: Ако не бяха изборите, нямаше да изляза от Пловдив ВИДЕО

„Много неща исках да видя от програмата на Европейската столица на културата и ако не бяха тия два глупави избора, които тровят живота на културата и изкуствата, сигурно нямаше да изляза от Пловдив“. Това заяви пред „Марица“ министърът на културата Боил Банов. Той присъства тази вечер на тържествения спектакъл в Дома на културата, с който бе закрита ЕСК.

„Бяха едни щастливи 12 месеца. Те бяха богатство не само за Пловдив, но и за цяла България. Имаше страшно интересни събития - нестандартни, различни, нощни, дневни, ранни, улични. Беше прекрасно“, допълни Банов. По думите му не е всички да са доволни от провеждането на инициативата. „Когато всички са доволни от нещо, значи има нещо неестествено, нещо сбъркано в него“, пошегува се той.  

„Най-голяма надежда за мен е, така сме говорили с кмета Здравко Димитров и неговия екип, е, че всъщност 2019 г. е само началото. Европейска столица на културата е марка, която трябва да дава добавена стойност в дългосрочен план. Не е един удар за една година. Тя има огромен ефект и този ефект трябва да се използва разумно и Пловдив трябва да остане ярко и категорично в европейската и световна култура“, подчерта Боил Банов.  

Той посочи, че е срещнал много хора в цялата страна, които говорят с въодушевление за ЕСК и са пожелали през тази година да дойдат в Пловдив.  

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?