Безплатен куклен театър за децата на Пловдив

Държавен куклен театър Пловдив кани малчуганите на 6 представления в градските паркове

Всички културни пространства в Пловдив вече посрещат верните ценители на изкуствата от всички жанрове и така ще продължи и през есента, когато е кулминацията и градът традиционно се превръща в „мащабна сцена“ с програмата на Есенен салон на изкуствата.

Отдел „Култура, археология и културно наследство“ на Община Пловдив продължава поредицата от събития, които организира специално за гражданите на Пловдив през летния сезон с вход свободен и при спазване на всички противоепидемични мерки.

Идеята ни е да се случват разнообразни културни събития извън центъра на града и традиционните зали. Това е свързано не само с промените, настъпили след COVID 19, а с целенасочена политика, която провеждаме последователно за децентрализация на културното съдържание. Пловдив разполага с прекрасни паркове и нови пространства, подходящи за разнообразни и интересни културни прояви за всеки вкус и всяка възраст.

Най-младият фестивал „Включи квартала - театър в парка“ за втора година радва любителите на театъра, които нямат време или възможност да посещават салоните в центъра на града. И през това лято пловдивчани имат възможността да се насладят на театър на открито, в шест големи парка в града под тепетата, където могат да гледат комедията „Мъжът на жена ми" с участието на Мария Сапунджиева,  Ненчо Илчев и Кирил Ефремов. Най-популярният формат за кино на открито – „Лятно Кино в Парка“ се провежда в Пловдив за трета поредна година със специална селекция от филми. До 19 юли прожекциите на открито на заглавия от българското, европейското и американско кино  се случват на някои от любимите на пловдивчани и гостите на града градски локации – Цар Симеоновата градина, Небет тепе, Младежкия хълм, парка край Гребната база, парка до Покрития мост на р. Марица, парк „Розариум“, парк „Лаута“ и „Ротари парк“ – Тракия. С голям интерес и чудесни отзиви мина и концерта на  Акведукта на Бунарджика – едно ново, красиво и вдъхновяващо място“, разказа заместник-кметът Пламен Панов.

Екипът на отдел „Култура, археология и културно наследство“ е помислил и за най-малките, за които ще има представления на открито на обичани постановки на Държавен куклен театър – Пловдив. Детските представления са отново 6 на брой.

ПРОГРАМА:

19.07.2020 г. – неделя, 11:00 ч. – „Болен здрав носи“ – Бунарджика, район Централен

26.07.2020 г. – неделя, 11:00 ч. – „Житената питка“ – Тракия, пл. 2019, до Лидл

01.08.2020 г. – събота, 11:00 ч. – „Чук и Пук“ – парк Белите брези, район Южен

02.08.2020 г. – неделя, 11:00 ч. – „Чук и Пук“ – парк Ружа, район Западен

08.08.2020 г. – събота, 11:00 ч. – „Болен здрав носи“ – район Северен

09.08.2020 г. – неделя, 11:00 ч. – Житената питка“ – парк Каменица

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?