Бъди силна, Мария, ти си силно балканско момиче

"Не би трябвало да има значение откъде идваш, а кой си и в какво вярваш", каза актрисата Мария Бакалова в интервю за Асошиейтед прес, преведено от Дир. Приятно четене!


-Асошиейтед прес: Как сте?

Бакалова: Нямам думи да опиша колко съм благодарна и колко развълнувана. Нямам думи. Това е смесица от всички емоции, които можете да си представите.

- Как научихте новината?

- Когато го казаха по телевизията, не реагирах . . . напълно изключих. "Истина ли е? Наистина ли се случва?" И накрая осъзнах, сигурно след 20 минути, "О, Господи, наистина се случва". И редом с тези невероятни актьори, на които се възхищавам цял живот. И хората в България, защото това е първата номинация на актьор на запад. Това носи надежда и мечти на българите и на източноевропейците. Приемам всичко много смирено, щастлива и благодарна съм. И не мога да спра да приказвам.

 

- Това трябва наистина да е удивително за България.

- Да (плаче). Бъди силна. Мария, ти си силно балканско момиче! Мечтаехме. А сега се случва и когато е направена първата стъпка, това е нещо, което се надявам да развиваме, да продължим да отваряме врати, защото има наистина невероятни актьори от Източна Европа, от България.

- Ви сте учили за актриса, но не и за комедийна актриса. Кога осъзнахте, че можете да сте смешна?

- Не знаех, искам да кажа, че съм малко непохватна и особена като човек и начинът, по който се държа, с всичките тези жестове. Но може би присъствието на този майстор, Саша Барън Коен, това да е до мен, да ме подкрепя, да ме насочва, да е мой ментор и учител.

С този невероятен сценарий, който се променяше с всеки изминат ден. . . Късмет беше, че този екип е зад мен и вярва в мен, разчита на мен и ми помага да намеря смешните си страни. Защото животът е смешен. като си помисля за колко кратко сме на земята, това всъщност е смешно!

- Говорили ли сте със Саша?

- Да, исках да го чуя и да го поздравя, защото Саша е невероятен актьор, не само в "Борат", но и във всичко, което прави. И той е може би човекът, на когото ще съм вечно благодарна. И исках да чуя него, дори преди да се обадя на мама.

- Но говорихте и с мама също?

- Да! И тя се разплака за малко. Но след това се усмихна широко, защото такъв е темпераментът ни, на хората от Балканите. Ние смесваме чувствата, можем да плачем, да скачаме, да се усмихваме, да обичаме. Всичко заедно. Тя е страшно доволна и щастлива и горда.

- Трябва да Ви се струва странно това да се случва в подобно драматично за света време.

- Мисля, че за всичко случващо се има причина. И съм щастлива, че преживяваме това наистина трудно време, което да се надяваме скоро ще е в миналото, пандемията, през която всички трябваше да минем.

Трябваше да живеем между четири бели стени всеки ден почти година. И осъзнаваме, че имаме нужда един от друг, ние сме емоционални животни. Необходимо ни е да обичаме и да ни обичат.

Необходимо ни е да сме сред хора. Мисля, че това е едно от посланията на филма, как трябва да се отнасяме с всички еднакво с любов и уважение . . . Затова виждам някакъв смисъл в появата на този филм точно в този момент.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
9 коментара
Гоъжг

Гоъжг

28.02.2021 | 16:36

Тъпа бездарна овца _ руса куха леика.

Отговори
2 1
Док

Док

08.03.2021 | 17:17

Ще и пръ.неш на катерицата на Бакалова. Срещу нея да тичаш не моиш я стигна.Нещастник

Отговори
1 1
Сжшг

Сжшг

28.02.2021 | 16:33

Още една бездарница стега каква звезда на кого е любовница но все пак талант 000000

Отговори
1 1
Може и да вземе

Може и да вземе

28.02.2021 | 10:37

наградата, но след това най-вероятно никой нищо повече няма да чуе за нея. Нито ще направи някакви запомнящи се роли, нито ще остане в Холивуд. Ама какво пък.... Нека се порадва на славата си днес и сега.

Отговори
2 1
Ванеса

Ванеса

28.02.2021 | 10:04

Браво Бакалова.Браво сладко момиче.Само напред и нагоре.

Отговори
1 1
Anatema

Anatema

27.02.2021 | 09:43

POREDNATA NOSNA KARPICHKA ZA HOLIVUDSKITE E.VREYSKI PEZEVENTSI !

Отговори
5 11
По български злобен

По български злобен

27.02.2021 | 15:11

Че и харесан от разни подобни.

Отговори
4 6
Schetovodstvo

Schetovodstvo

27.02.2021 | 20:33

#ME TOO ,KATO OSTAREE SHTE SE OPLAKVA ,CHE SA YA IZNASILILI ZA DA SPECHELI NYAKOY I DRUG LEV,KAKTO MNOGO PODOBNI KREVATNI HOLIVUDSKI "ZVEZDI" !

Отговори
1 3
Явно

Явно

28.02.2021 | 10:05

Умират злобарите

Отговори
1 5

Анкета

Ще има ли ротация на кабинета или отиваме на избори?