Следвайте ни

Актьор показва секс и диви нощи във филм за Капана

viber icon

Пловдивският актьор Васил Караманлиев подготвя снимките на документалния филм „Тъмната страна на Капана“.

В нея освен хвалбите, в какви чужди класации е влязъл арткварталът, ще има и нещо непоказвано досега – как живеят сред шум и среднощна дандания хората в него.

Г-н Караманлиев смята да покаже десетки записи направени от живеещите в Капана за безобразията в него по тъмно.

На тях се виждат как гости на квартала правят секс на улицата или извършват всякакви непристойни действия. 

Това са неща, които семейства с деца трябва да гледат под балконите и прозорците си. С много от коренните жители ще бъдат направени интервюта.

„Ще кръстя филма „Тъмната страна на Капана“. Идеята е, че като завъртиш монетата се вижда, че тя има и обратна страна. В Капана нещата не опират само до фестивалите, защото те са кратки. Хората се възмущават от еженощието на квартала“, казва Васил Караманлиев.

Той е израснал в Капана и е живял в него допреди „модернизацията“ му в артквартал.

Само преди седмица мястото бе включено в списъка на градовете разработили иновативни решения за опазване на културното си наследство.  

Живял е дълги години над сегашния клуб „Мармалад“. Има много приятели е съученици там.

„Искам да помогнем на хората. Помня квартала като спокойно място през 90-е години. Кръчмите бяха „Стария дакел“, „Синия банан“ и „Армагедон“. Едно време най-шумното бяха розетките, които трябва да вдигат сутрин“, спомня си актьорът. 

Припомня, че при обновяването на Капана основната идея е била да се възстановят занаятчийските дюкянчета, а не да стане само ресторанти и клубове.

„Трябва да има къде човек да пие чаша вино – до ниво бистро. Но той се разрасна в друга посока“, смята Караманлиев. 

Идеята му е да отрази и хубавата част на Капана -през деня, когато е тихо, приятно и хората работят. В следващите два месеца актьорът ще събира и сортира записите на капанлии.

„Говорим за десетки записи. Ще направим и интервюта с тях. Това са хора с деца и внуци, и такива, които се прибират от нощна смяна и не могат да се насладят на една тиха нощ“, казва той. 

Най-проблемните точки според бившия кореняк на артквартала са там където е Ядрото и улиците „Златарска“ и „Братя Пулиеви“. 

Според актьора, идеята при създаването на артквартала е прекрасна. Хората са подавали молби, жалби и какво ли не още.

„Не знам само дали са подавали жалба до омбудсмана. Той има ресори и инструменти да задвижи нещата“, казва Васил Караманлиев. 

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Silvia

Silvia

24.11.2020 | 20:59

Браво!!!

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?