Следвайте ни

Актриса издаде първата си аудиокнига

viber icon

Пловдивската актриса Валерия Минева – Лира пуска първата си аудиокнига „Изкуството да бъдеш човек”. Това е сборник със 17 разказа, като всички са обединени от темата за човечността. Валерия Минева е актриса на свободна практика.

Досега е написала две пиеси, които вече са поставяни от две трупи. Едната се казва „Транзит”, а другата е детската пиеса „Приказливко в страната на думите”. 

„Изкуството да бъдеш човек” ще бъде качена в сайта за аудиоиздания Story Talе. В него човек си прави абонамент и може да чете всичко в него. Има и аудиокниги на други езици. Минева смята да добави още разкази и тогава да я издаде в хартиен вариант. 

В аудиокнигата участват актьорите Божидар Георгиев, Елена Замяркова, Стоян Руменин и Валерия Минева. Те работят в Пазарджишки, Кърджалийски и Габровски театър.

Музиката е на Ян Руменин, а илюстрацията на обложката е на Петя Михайлова. Пет от разказите ще може да се слушат безплатно във Фейсбук и в YouTube канал. Проектът е спечелен миналата година след обявена конкурсна сесия на Национален фонд „Култура”.

 

 

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?