Ако сте в Пловдив, вижте спектакъла на ансамбъл „Дилянка“

Официален старт на фестивала "Пловдив чете" ще бъде даден тази вечер  на Античния театър.   На церемонията от 19,30 ч. ще бъде връчено отличието "Орфеев венец" - за високи постижения в българската поезия, както и "Златна четка" - за най-добро художествено оформление на книга

Приветствие ще отправи министърът на културата Боил Банов. 

Вечерта е със специалното участие на Фолклорен танцов ансамбъл "Дилянка" към Община Пловдив, с главен художествен ръководител Мария Кьосева. В програмата участва и Хор „Детска китка“ при Центъра за подкрепа на личностното развитие - ОДК-Пловдив, с диригенти проф. Златина Делирадева и Яна Делирадева. 

За приятелите на книгите ще пее и Стефан Вълдобрев с неговата банда "Обичаните заподозрени" - Иван Лечев (китара), Мирослав Иванов (китара), Веселин Веселинов ​- Еко (бас китара), и Стоян Янкулов - Стунджи (ударни инструменти).

Входът е свободен.

Преди това от 17 ч. в къщата-музей на Христо Г. Данов в Стария град ще бъдат връчени националните литературни награди "Христо Г. Данов". Те се присъждат в категории: българска литература, преводна литература, хуманитаристика, изкуство на книгата, издание за деца, книгоразпространение, представяне на българската книга, библиотечно дело, електронно издаване и нови технологии.

Програмата на "Пловдив чете" днес започва още в  10.30 ч. в Детския отдел на НБ "Иван Вазов", който организира онлайн четене, а най-малките могат да се включат в Литературен клуб на открито на пл. "Централен" - част от поредицата "Бебеландия". В 18 ч. в Народна библиотека „Иван Вазов“ ще се състои  разговор с Пламен Даракчиев за новата му книга „ДНК на прехода“.

От вчера до 4 октомври в центъра на Пловдив е и Алеята на книгата, където издателите предлагат интересни заглавия.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще има ли ротация на кабинета или отиваме на избори?