Следвайте ни

Ако сте в Пловдив, вижте спектакъла на ансамбъл „Дилянка“

viber icon

Официален старт на фестивала "Пловдив чете" ще бъде даден тази вечер  на Античния театър.   На церемонията от 19,30 ч. ще бъде връчено отличието "Орфеев венец" - за високи постижения в българската поезия, както и "Златна четка" - за най-добро художествено оформление на книга

Приветствие ще отправи министърът на културата Боил Банов. 

Вечерта е със специалното участие на Фолклорен танцов ансамбъл "Дилянка" към Община Пловдив, с главен художествен ръководител Мария Кьосева. В програмата участва и Хор „Детска китка“ при Центъра за подкрепа на личностното развитие - ОДК-Пловдив, с диригенти проф. Златина Делирадева и Яна Делирадева. 

За приятелите на книгите ще пее и Стефан Вълдобрев с неговата банда "Обичаните заподозрени" - Иван Лечев (китара), Мирослав Иванов (китара), Веселин Веселинов ​- Еко (бас китара), и Стоян Янкулов - Стунджи (ударни инструменти).

Входът е свободен.

Преди това от 17 ч. в къщата-музей на Христо Г. Данов в Стария град ще бъдат връчени националните литературни награди "Христо Г. Данов". Те се присъждат в категории: българска литература, преводна литература, хуманитаристика, изкуство на книгата, издание за деца, книгоразпространение, представяне на българската книга, библиотечно дело, електронно издаване и нови технологии.

Програмата на "Пловдив чете" днес започва още в  10.30 ч. в Детския отдел на НБ "Иван Вазов", който организира онлайн четене, а най-малките могат да се включат в Литературен клуб на открито на пл. "Централен" - част от поредицата "Бебеландия". В 18 ч. в Народна библиотека „Иван Вазов“ ще се състои  разговор с Пламен Даракчиев за новата му книга „ДНК на прехода“.

От вчера до 4 октомври в центъра на Пловдив е и Алеята на книгата, където издателите предлагат интересни заглавия.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?