Следвайте ни

Соларна беседка зарежда мобилни устройства

viber icon

Соларна пейка във формата на къщичка може да поберат до 4 души, които да се възползват от наличните 4 USB порта за зареждане. Инсталацията е инициирана от Общински младежки съвет в Генерал Тошево поради желанието им да има нещо ново, соларно и иновативно и този град.  

Соларната пейка е проектирана и произведена от българската фирма „Техносън". Тя е с размери 250х250х90 см, а отгоре има фотоволтаичен панел, монтиран под формата на покрив на къща. Мощността е 160Wp. Формата на конструкцията всъщност символизира къща със соларен покрив. Посланието към гражданите е семпло: колко е лесно, достъпно и полезно използването на слънчевата енергия у дома. 

В соларната беседка, която тежи 250 килограма, е вграден акумулатор VRLA 12V/20Ah. Именно той дава възможност на минувачите да заредят свои електронни устройства директно от слънцето. Беседката си има и LED осветление, което харчи едва 4 вата.  

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Майна

Майна

19.05.2021 | 21:01

Това е перфектно . Дай Боже на всеки ъгъл да има подобни футуристични конструкци - пейки , спирки , къщички , беседки и прочие . Футуристичен облик на цял Пловдив - паркове улици езера и прочие . Който ги руши ръцете да му изсъхнат дано

Отговори
3 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?