Следвайте ни

Софийски екип разчерта новата детска градина в Асеновград

viber icon

“Проджект Витае” от София спечели конкурса за нова детска градина в Асеновград. За реализацията Общината има осигурено държавно финансиране в размер на 3 000 000 лв. и строежът предстои.

"Заложили сме големи очаквания за изграждането на новата детска градина. Обявихме архитектурен конкурс за изготвяне на проект в общински терен в квартал "Баделема" -  разказа арх. Петко Прокопиев, главен архитект на Общината. - Мястото е с голяма денивелация. Убедени сме, че това е правилният подход, който се приема от професионалните гилдии, като по-добра практика, за разлика от процедурите по Закона за обществените поръчки (ЗОП) за инженерингово изпълнение. Вероятно заради това интересът беше голям."

В конкурса са постъпили много интересни проекти и всички са разгледани до най-малката подробност от комисия, извършила класирането. Оценявани са визия и функционалност на сградите и прилежащите площи.

Арх. Прокопиев посочи, че спечелилият проект е с добри функционални връзки и интересна визия. „Децата ще видят нещо познато - така, както рисуват своите къщички. Детската градина е планирана за 150 малчугани и шест групи. Предвидено е дори изграждане на басейн и прилежащи зони за занимания и отдих на открито според изискванията и стандартите. Радостен съм, че за целта имаме осигурено държавно финансиране в размер на 3 милиона лева", каза в заключение главният архитект на Асеновград.

Даниела Арнаудова

Даниела Арнаудова

Репортер-редактор - екип "Бизнес"

Даниела Арнаудова е завършила Българска филология в ПУ „П. Хилендарски”. От 2002 г. работи в приложение „Имоти – строителство и архитектура” на вестник „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?