Следвайте ни

Пловдивският Бевърли Хилс под лупа: Новите палати на строг отчет

viber icon

Притежатели на нови палати в пловдивския Бевърли Хилс, както се прочуха Марково и Белащица, са подканени да платят и данъците за тях. 

Всички собственици на новопостроени къщи, които подлежат на въвеждане в експлоатация или са завършени в груб строеж, трябва да подадат информация към Община Родопи , за да им бъде определен налогът.

Срокът за това е 29 февруари 2020 година. Съобщения вече са изпратени до кметствата в атрактивните села край Пловдив. 

Служителите от „Местни данъци и такси – събиране и контрол” към общината ще следят под лупа данните по чл. 14 ал.2 от ЗМДТ. На отчет подлежат новопостроени сгради или самостоятелни обекти в тях, които подлежат на въвеждане в експлоатация по реда на ЗУТ и които са завършени в груб строеж към 31 декември 2019 година /Акт образец 14/, но не са въведени в експлоатация или за тях не е издадено разрешение за ползване, става ясно от документа.  

 От администрацията напомнят, че съгласно чл.15, ал. 1 от ЗМДТ данък за новопостроените сгради или части от сгради се дължи в случаите , когато в 2-годишен срок от завършване на сграда в груб строеж /Акт образец 14/, съответно в 1-годишен срок от съставянето на Констативен акт образец 15 по чл.176 ал.1 от ЗУТ, сградата не е въведена в експлоатация или не е издадено разрешение за ползване. 

400 лева е глобата за физически лица при неподадена в срок декларация по чл.14 , както и ако посочените в нея данни са невярни, целящи освобождаване от данъка или намаляването му.  

 

Гергана Василева

Гергана Василева

Журналист - екип "Регион"

Гергана Василева завежда екип „Кореспонденти” в „Марица”. Има отличие за Журналист на годината. Работила е в ресорите криминален, социални дейности и региони.   Още

Коментари (3)

paul

14.02.2020 | 06:49

Прочетете моите поздрави от показанията на всички вас. ([email protected]) Казвам се Катика Каменич ,, Искам да използвам тази страхотна златна възможност да дам осезаемо свидетелство за това как наскоро получих заем от 60 000 евро. Преди търсех заем и те по-късно ме подлъгаха. Опитах отново и срещнах жена като мен, която желаеше и желаеше да ми помогне да получа заем при 2% лихва. Казаха ми, че е кредитор и жена, на която имах доверие, затова реших да се свържа с нея и тя ми даде възможност да кандидатствам за заем от нейната компания, който лесно получих, но обяснението е, че получих добрият си кредит с добър здраве и с по-малко стрес. Ако се интересувате от заем, можете да се свържете с нея по имейл ([email protected])

Отговори
0 0

Белчо

20.01.2020 | 18:53

Имаме пречиствателни станции

Отговори
2 1

Марко

20.01.2020 | 16:55

То пък един Бевърли Хилс! Септични ями и сонди в 21 век.

Отговори
6 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?