Следвайте ни

Новият хит в Пловдив - мезонет с градина

Иновативен проект за жилищен парк е пред завършване на метри от "Пещерско шосе"

viber icon

Един нов жилищен квартал израства покрай Гребния канал в зеленото каре между пътя за Прослав, "Пещерско шосе" и ул. „Рая”. Терените тук са частни. Някои от тях вече са в ръцете на нови предприемачи, а техните амбиции съвпадат с одобрените устройствени планове на кварталите „Христо Смирненски III” и „Христо Смирненски IV”, които заедно с част от парка „Отдих и култура” са предвидени за ново застрояване. Строителният бум, който се наблюдава през последните години в западните покрайнини на Пловдив, тепърва ще се разширява, твърдят анализатори.

На броени метри от „Пещерско шосе” на финалната права - пред Акт 16 - е жилищен парк „Изидора”. От информационната табела става ясно, че инвеститорът е строителна компания „МИГ инженеринг“, така че луксът е приоритет в работата по него. Парк „Изидора“ е проектиран така, че всеки етаж сам за себе си да е насочен към слънцето, за да има най-много светлина във всяко от

88-те жилища и офиси на две нива,

твърдят от компанията.

Концепцията на проекта е вдъхновена от стремежа за създаване на иновативен дизайн за максимално качество на живот. Екстериорното решение отчита постоянното движение в съвременния свят, а индивидуалните фасадни елементи създават симбиозата между уют и модерна архитектура. Интересното в случая е, че в

сградата има мезонети на първия етаж

със самостоятелни собствени дворчета. Проектантите от АGGA studio арх. Ангелина Горчова и арх. Александър Геренски си представяли, че тук ще живеят млади семейства с деца и с домашни любимци, и ги проектирали именно за тях. Локацията дава възможност на инвеститора да осигури удобен пешеходен и автомобилен достъп до сградите и до подземния паркинг (с площ от 3 дка). Свободните от застрояване части на терена са превърнати в зелен оазис, със самостоятелни дворчета за мезонетите, както и детска площадка за най-малките.

Съгласно новия ОУП: Всеки инвеститор сам си прави пътя до имота

В актуалната промяна на ОУП на Пловдив става ясно, че бъдещето на Пловдив е да стане хомогенен град, без земеделски земи. Затова урбанизирането на земеделските територии - а те са около 5000 хектара, които попадат в землището на града, е задача №1.  

ОУП поставя едно важно условие - строителството да е само нискоетажно, до 10 метра, и със задължителното 40% озеленяване. С новите правила се запазва сегашният разпръснат модел на земеделските земи, но общината няма ангажимента да изгражда инфраструктурата за достъп до тях. Всеки инвеститор, решил да строи в земеделски земи, сам ще прави пътя до имота си, своя локална пречиствателна станция и т.н., обясняват от екипа, изготвил актуализирания ОУП на Пловдив.

Даниела Арнаудова

Даниела Арнаудова

Репортер-редактор - екип "Бизнес"

Даниела Арнаудова е завършила Българска филология в ПУ „П. Хилендарски”. От 2002 г. работи в приложение „Имоти – строителство и архитектура” на вестник „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (9)

Наско

Наско

14.10.2020 | 22:04

Тука май май малко черен PR. Който може купува, който не може гледа! Аз вече в трети апартамент от МИГ Инженеринг купувам и съм доволен!

Отговори
4 2
Alex

Alex

14.10.2020 | 14:53

Сега Google плаща $ 11570 до $ 12500 на месец за онлайн работа от вкъщи. Присъединих се към тази работа преди 2 месеца и спечелих $ 10588 през първия месец от тази работа. Мога да кажа, че животът ми се промени - напълно към по-добро! Вижте какво правя ===>>> Jobnews3.com/

Отговори
1 8
Татко

Татко

14.10.2020 | 14:21

Аз съм собственик и всичко си е там, даже на живо има повече неща от на картинка! Тревата не е поникнала, защото сега издават АКТ16.

Отговори
6 3
Лано

Лано

14.10.2020 | 15:34

Не вярвам, кой строител прави проектите, както са на картинката? Аз съм от София, но си търся жилище и в Пловдив. Казаха ми за тази сграда, но ми се вижда много далече от центъра.

Отговори
5 2
Татко

Татко

14.10.2020 | 21:54

Ами не знам, аз съм много доволен! Всичко, което се разбрахме беше изпълнено и си направих вече и по-голямата част от ремонта на интериора. Самия факт, че цената се качва и цялата сграда е населена говори добре във време на COVID19.

Отговори
5 2
Батко

Батко

14.10.2020 | 08:23

Къде го това озеленяване, смях, оазис до оазис :)

Отговори
3 7
ХЕ ХЕ

ХЕ ХЕ

14.10.2020 | 08:33

Има го бе, ама на картинка! ХА ХА ХА ХА

Отговори
7 7
Татко

Татко

14.10.2020 | 15:36

Е има си градинки и детска площадка и паркотела. Всичко си е, както е на картинка!

Отговори
4 4
Neti

Neti

14.10.2020 | 22:00

Няма нищо общо с оазис, от там се отървах! На изидора и тревата е подготвена и инсталации за климатици са ми готови и вече си почвам кухня и бани, за да се нанасяме!

Отговори
4 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?