Следвайте ни

Как COVID-19 промени градската среда

Събитието ще се проведе върху инсталацията Градска всекидневна, която е добре позната на пловдивчани

viber icon

Как COVID-19 повлия на градската среда и как да адаптираме града към новото нормално? Това ще обсъждат експерти, граждани и активисти по време на открития дискусионен панел „Бъдещето на градовете след ковид”, който ще се проведе на 4 юни в Пловдив. Инициативата е на сдружение БГ Бъди активен,  с подкрепата на Фондация Кока-Кола и в партньорство с Община Пловдив и Общинска фондация “Пловдив 2019”.

За събитието пристигат арх. Любо Георгиев от “Визия за София”, Калоян Карамитов от„София план”, Боряна Герасимова от Re:Gena, Симеон Малинов от “София план” и други. Според инициаторите пандемията от коронавируса постави множество въпроси пред начина ни на живот. Ограниченията и необходимостта от спазване на дистанция промениха част от навиците ни. Очакванията са градската среда също да придобие нов облик, повлиян изцяло от част от досегашните мерки - от тротоарите и паркингите до отворените пространства, общите помещения като стълбища и асансьори. Необходимо е да преосмислим най-важните градски проблеми, които пандемията засили - публичните пространства, градското планиране, сградите, мобилността в градовете, образованието, културата.

Събитието ще се проведе върху инсталацията Градска всекидневна, която е добре позната на пловдивчани, след като през февруари бе поставена на главната улица и провокира жителите по въпроси, свързани с личната отговорност към градската среда. Инсталацията ще бъде разположена на ул. „Отец Паисий“, срещу Art news Cafe, а откриването на събитието от 19 ч.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?