Следвайте ни

Новият дизайнер на годината с впечатляваща инсталация

viber icon

В началото на септември столицата на Франция ще бъде домакин на следващата сесия на изложението Maison & Objet. Един от основните й герои ще бъде Франклин Ази, обявен от организаторите за дизайнер на годината. Той ще представи на обществеността потапяща инсталация, отразяваща визията му за развитието и трансформацията на работните пространства във времето. Тази тема не е избрана случайно, защото през цялата си кариера Ази обръща голямо внимание на преустройството на пространствата и реконструкцията на сградите.

Основната част от инсталацията ще бъде мултимедия, състояща се от изображения и видеоклипове, а  елементите на структурата ще бъдат направени от рециклирани материали. Дизайнерът обяснява тази концепция много просто. Според него човек не може да гледа в бъдещето, без да разчита на миналия опит, а всички неща в съвременния свят трябва да бъдат възможно най-универсални и адаптивни.

"За мен няма идентични проекти. Всички те са различни един от друг", отбелязва Ази. Освен това той нарича себе си не „дизайнер“, а „технически архитект“ и настоява, че няма корпоративна идентичност. Само че Ази има собствена компания, която основава през 2006 г. Днес в нея работят 60 служители. А офисът се намира в преустроените помещения на бивш склад в центъра на Париж. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?