Закуската на баба: Пухкави домашни кашкавалки

Да започнем седмицата като си приготвим вкусни пухкави кашкавалки в понеделник.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
брашно – 500 г
прясно мляко – 250 мл
вода – 100 мл.
суха мая – 1 пакет
сирене – 200 г
кашкавал – 200 г
яйца – 2 бр.
кисело мляко – 3 с.л.
сол
олио

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Изсипете маята в брашното и разбъркайте добавете и сол на вкус. Изсипвате млякото и водата /да са хладки/ и замесвате меко тесто. Оставяте го да втаса.

Втасалото тесто го разстилате на правоъгълник и го намазвате с плънката от натрошеното сирене, 1 яйце и киселото мляко.

 Отгоре на плънката настъргвате половината от кашкавала, завивате на руло и режете на разстояние от около 3 пръста.

Нареждате в покрита с хартия за печене и намазана с олио тава. Оставяте да втаса, намазвате с разбит жълтък и печете на 200 градуса за 30 мин.

Вадите тавата и поръсвате с останалия кашкавал и отново печете до готовност.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?