Закуска за лакомници: Цървулки със сирене и кашкавал

Уникална рецепта за вкусна закуска, която ще ви кара да се усмихвате цял ден.

Необходими продукти
600 г брашно

300 мл топла вода

20 г мая за хляб

3 с.л. олио

1 ч.л. сол

1 ч.л. захар

250 г сирене

150 г кашкавал настърган

3 с.л. кисело мляко или сметана

чубрица

25 г масло

Начин на приготвянe
От изброените продукти се замесва еластично тесто. Оставя се да втаса около 45 минути. Сиренето се настъргва на едро ренде, прибавя се сметаната и сместа се обърква добре.

Втасалото тесто се разделя на 10 топки. Всяка се разточва на кора с дебелина около 0.5 см. Върху нея се слага част плънката. Краищата се обръщат навътре, за да оформи цървулче.

Така оформените цървулчета се поставят в намаслена тава, оставят се да втасат около 10 минути. Върху всяко се слагат бучици масло, поръсват се с чубрица. Цървулките се пекат в предварително загрята фурна при температура 180-200 С.

Малко преди да са напълно готови се поръсват с настърган кашкавал и се запичат до златисто.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?