Закуска за лакомници: Цървулки със сирене и кашкавал
- 05:00, 24.11.2020
- 23 507
- 0
Уникална рецепта за вкусна закуска, която ще ви кара да се усмихвате цял ден.
Необходими продукти
600 г брашно
300 мл топла вода
20 г мая за хляб
3 с.л. олио
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
250 г сирене
150 г кашкавал настърган
3 с.л. кисело мляко или сметана
чубрица
25 г масло
Начин на приготвянe
От изброените продукти се замесва еластично тесто. Оставя се да втаса около 45 минути. Сиренето се настъргва на едро ренде, прибавя се сметаната и сместа се обърква добре.
Втасалото тесто се разделя на 10 топки. Всяка се разточва на кора с дебелина около 0.5 см. Върху нея се слага част плънката. Краищата се обръщат навътре, за да оформи цървулче.
Така оформените цървулчета се поставят в намаслена тава, оставят се да втасат около 10 минути. Върху всяко се слагат бучици масло, поръсват се с чубрица. Цървулките се пекат в предварително загрята фурна при температура 180-200 С.
Малко преди да са напълно готови се поръсват с настърган кашкавал и се запичат до златисто.
Водещи новини
Коментари
Отговор на коментара написан от Премахни